Tylna golonka z chlebem i chrzanem.

Tylna golonka z chlebem i chrzanem.
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pyszna golonka, ugotowana, podana z pieczywem i chrzanem.

Składniki

  • tylna golonka 1 szt.
  • liście laurowe 3 szt.
  • ziele angielskie 5-6 szt.
  • sól 1 łyżka stołowa
  • chrzan lub musztarda

Przygotowanie

  1. Wymytą, oczyszczoną golonkę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy 2 godziny. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości golonki.

  2. Ugotowaną golonkę podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 14 sierpnia
Pycha! Bardzo chetnie bym zjadla!
Docherro 14 sierpnia
Oj pychoty...:)
Składniki
  • tylna golonka 1 szt.
  • liście laurowe 3 szt.
  • ziele angielskie 5-6 szt.
  • sól 1 łyżka stołowa
  • chrzan lub musztarda
Składniki