Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Sprawioną rybę opłukałem, dokładnie osuszyłem, odciąłem głowę. Skórę ryby naciąłem delikatnie w kilku miejscach obu stron. Turbota polałem oliwą, doprawiłem solą i odrobina chili. Środek ryby również posypałem przyprawami. Do środka ryby i w nacięcia włożyłem rozgnieciony czosnek i posiekana natkę pietruszki oraz plasterki cytryny. Rybę ułożyłem w naczyniu żaroodpornym, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Zapiekałem ok.20-25 minut, na kilka minut przed zakończeniem pieczenia dodałem pomidorki śliwkowe oraz czarne oliwki, piekłem aż pomidorki lekko popękały. Podałem z ziemniakami pieczonymi w ziołach.