Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 204
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 204
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę. Dodać olej. Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać w tzw. ósemkę. Wylać na wysmarowaną blaszkę - tylko spód (blaszka ca 25x28). Piec w temp. 190 st. C ca 20 min.. Wystudzić.
Zmiksować 1 paczkę truskawek ze szklanką cukru pudru. 30 g żelatyny zalać niewielką ilością wody, aby napęczniałą. Następnie rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Dodać do truskawek, a następnie całość do jogurtu. Zmiksować do połączenia składników. Schłodzić w lodówce, a gdy zacznie gęstnąć, wylać na biszkopt. Ponownie włożyć do lodówki.
Zmiksować drugą paczkę truskawek z 0,5 szkl. cukru pudru i sokiem jabłkowym. Rozpuścić pozostałą żelatynę i zmiksować z truskawkami. Wylać na stężałą piankę truskawkowo-jogurtową. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO!