Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z musem ze świeżych truskawek ze śmietaną. Wyśmienite danie na lato dla najmłodszych i nie tylko!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 288
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 288
Składniki
Przygotowanie musu truskawkowego. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, obrać z szypułek (w tej kolejności właśnie, a nie odwrotnie, bo truskawki płukane bez szypułek będą tracić sok) i rozdrobnić widelcem - w stopniu wg własnego widzimisię ;). Dodac śmietanę, cukier i wymieszać.
Ryż. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu - przeciętnie 15 min.
Podanie. Ugotowany ryż podzielić na dwie porcje (chyba, ze ktoś lubi całą ;)), wyłożyć na talerze i polać przygotowanym musem. Ja nie przepadam aż tak bardzo za posiłkami na słodko, ale moja córa zajada się tym, aż jej się uszy trzęsą. A poza sezonem polecam zamiast plastikowych truskawek z importu nasze mrożone. Zapach i smak rewelacja!