Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna i orzeźwiająca przekąska idealna w upalne dni :)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Składniki
Przygotowanie sosu: - jogurt wymieszać w misce z serkiem - ogórki obrać i zetrzeć n tarce / grube oczka/ troszkę odcisnąć - czosnek obrać i przepuścić przez praskę - do serka dodać czosnek , ogórki, oliwę, koperek oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki.
Na blacie rozłożyć placek. Posmarować sosem cały pozostawiając ok 1 cm przy brzegu na zwijanie (nie za dużo gdyż przy zwijaniu sos będzie wypływał). Na całości rozłożyć pojedynczo liście sałaty. Szynkę położyć na połowie placka a n a szynce kilka pasków papryki. Zwijać rolując zaczynając od brzegu z papryką. Zawinąć dosyć ciasno w folię. Tak samo postąpić z wszystkimi plackami. Odłożyć na minimum 1/2 godz. do lodówki. Podawać na zimno, pokrojone na połówki lub mniejsze talarki "na raz" smacznego :)