Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana tortilla de patatas klasyczna wg przepisu Macieja Kuronia. Można dodać warzywa jakie kto lubi.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 647
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną cebulą, dodać ziemniaki i smażyć, mieszając żeby się nie przypaliły, pod koniec smażenia doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Do dużej miski wbić jajka i roztrzepać na jednolitą masę.Przestudzone ziemniaki wrzucić do masy jajecznej i wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę i wlać ziemniaki z jajkami. W czasie smażenia poruszać energicznie patelnią żeby placek nie przywarł do dna. Kiedy powierzchnia potrawy się zetnie przykładamy talerz większy od patelni i obracamy patelnię aby tortilla wypadła na talerz. Kroimy na porcje i podajemy np. z duszonymi warzywami.