tortilla chili con carne

tortilla chili con carne
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Goodkuushxx
Pomysł na szybki i prosty obiad? Meksykańska tortilla chili con karne w dwóch wariantach - z parówkami i z kurczakiem. Dziś w wersji z parówkami z braku czasu:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Farsz:

    Do garnka wlewamy całą zawartość puszki Heinz (chili w sosie pomidorowym) oraz Bonduelle Meksykańskie Chili sin carne, dodajemy kukurydzę konserwową pół puszki (ok 200g), wkrawamy całe opakowanie parówek Sokoliki (5 sztuk), gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok 5-7 minut. Po zagotowaniu potrawy dodajemy 3/4 szt. średnich ogórków kiszonych (pokrojonych w kostkę) - potrawę należy zamieszać. Do smaku dodajemy przyprawę Chili con carne.

    * danie można przygotować również z kurczakiem i ulubioną surówką

    Sos czosnkowy:

    (porcja do wysmarowania ok 5-6 sztuk placków)

    5 stołowych łyżek śmietany 18% wymieszać z 3 stołowymi łyżkami majonezu, wycisnąć 3/4 ząbki czosnku i dodać przyprawy do Gyrosa.

  2. Na rozgrzaną patelnię kładziemy placek tortilli - tylko w celu podgrzania, maksymalnie po minucie z każdej strony aby placek nie zrobił się zbyt twardy - wówczas uniemożliwi nam to złożenie tortilli

  3. Placek smarujemy sosem czosnkowym i dajemy na środek ok 1,5 chochli farszu, całość zawijamy.

Składniki
Składniki