Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie, nie tylko na jesienny obiad. Z podwójnej ilosci mozna upiec cala blache i czesc zamrozic. Odgrzewane smakuje równie dobrze.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Składniki
Najpierw przygotowac spód tortu: Obrac i zetrzec marchewke, następnie zagniesc ciasto ze wszystkich składników. Jesli ciasto klei sie za bardzo, dodac troche maki. Ciasto przelozyc do natluszczonej lub wylozonej papierem do pieczenia formy.
Oczyscic pora i pokroic w pierscienie. Drobno posiekac kapuste i zetrzec drobno marchewki.
Na gorącej patelni z olejem podsmazyc mieso mielone, dodać pora, kapuste i dusic na wolnym ogniu przez około 5 minut. Dodac marchewki i kwana smietane. Doprawic sola, pieprzem i oregano. Nastepnie ulozyc warzywa na przygotowanym spodzie i posypac tartym serem. Piec przez około 40 minut w 200 ° C.