Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam u Ani z bloga: Butcher, baker, sandwich maker. i strasznie mi się spodobał.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Składniki
Białka ubijam z cukrem, mieszając dodaję żółtka i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 180'C na 45 min.Wyjmuję, rzucam o podłogę z wysokości ok 50 cm ( robiłam tak po raz pierwszy w życiu:D). Studzę, kroję na trzy części i nasączam mocną kawą z dodatkiem cukru. Masa- Żółtka ucieram z cukrem do białości. Przegotowane i gorące mleko wlewam wąskim strumieniem do utartych żółtek. Dodaję mąkę rozmieszaną w odrobinie mleka.Wszystko podgrzewam, ucierając, do momentu wrzenia. Dodaję startą czekoladę i kakao i ucierając gotuję ok 5 min na wolnym ogniu. Gotowe odstawiam, by wystygło. Masło ucieram na puszystą masę i dodaję zimną czekoladę. Na nasączony pierwszy krążek smaruję połowę frużeliny, na to połowę masy, przykrywam drugim nasączonym krążkiem ponownie frużelina i reszta masy, przykrywam trzecim nasączonym krążkiem i wstawiam do lodówki. Kremówkę ubijam na sztywno dodając porcjami cukier i kakao. Ubitą smaruję wierzch ciasta i posypuję startą czekoladą. Odstawiam do lodówki najlepiej na całą noc.