Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TORT ZACHWYCI KAŻDEGO SWYM DELIKATNYM SMAKIEM
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2244
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 200
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1936
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2244
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 200
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1936
Składniki
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM.STOPNIOWO DODAWAĆ ŻÓŁTKA,MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAEM.CIASTO PRZEŁOŻYĆ DO TORTOWNICY WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC 30 MINUT W 180ST.
OSTUDZONY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA DWA BLATY.KAWĘ WYMIESZAĆ Z KONIKIEM.NASĄCZYĆ DOLNY BLAT.
ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ.STOPNIOWO DODAWAĆ PO ŁYŻCE SEREK I ROZPUSZCZONĄ W 1/3 SZKLANKI WODY ŻELATYNĘ.WYMIESZAĆ A NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ Z UBITĄ KREMÓWKĄ.
POŁOWĘ KREMU ROZPROWADZIĆ NA NASĄCZONYM BLACIE,PRZYKRYĆ DRUGIM BLATEM,ZNÓW POLAĆ KAWĄ Z KONIAKIEM.TORT POKRYĆ RESZTĄ KREMU.POLAĆ POLEWĄ I SCHŁODZIĆ.
JA DODATKOWO UDEKOROWAŁAM BOKI PŁATKAMI MIGDAŁÓW.