Tort porzeczkowy z mascarpone.

Tort porzeczkowy z mascarpone.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Tort wyszedł przepyszny,delikatny,rozpływający się w ustach,lekko kwaskowy.Bardzo polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Na spód tortownicy 25/25cm wyłożonej folią aluminiową poukładać warstwę biszkoptów.

    Śmietankę ubić z cukrem pudrem ,oraz śmietan-fixem.
    Do serka dać sok z cytryny ,oraz startą skórkę.

    Dodać śmietankę i zmiksować.

    Wrzucić porzeczki,delikatnie wymieszać.

    Krem podzielić na 3 części.Kłaść na warstwy biszkoptów i równo rozsmarować.

  2. Wierzch udekorować porzeczkami,winogronami i borówkami.
    Dać do lodówki na kilka godzin.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

Bellapi 09 sierpnia 2017
nie mogę się oprzeć :)
ciacho50 09 sierpnia 2017
Piękny torcik, najważniejsze, że jest bez pieczenia -:)
GREGORHSPEED 09 sierpnia 2017
Pysznie kolorowy <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki