Tort bezowy z ajerkoniakiem

Tort bezowy z ajerkoniakiem
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
Tort genialny w smaku i banalny do wykonania, do tego przygotować go można w 15 minut, meeega słodki, więc wystarczy kawałek żeby zaspokoić głód na cos słodkiego :-)

Składniki

  • gotowe blaty bezowe o śr. 26cm 3szt.
  • miękkie masło 40 dag
  • ajerkoniak 350ml

Przygotowanie

  1. Miękkie masło umieścić w misce. Zmiksować na puszysty, biały krem. Następnie, cienkim strumieniem wlewać ajerkoniak, do otrzymania pożądanego kremu (jeśli lubimy twardy, maślany krem należy dać mniej Ajerkoniaku i przeciwnie - jeśli lubimy intensywnie alkoholowe, miękkie kremy, należy wlać go więcej).

    Pierwszy krążek bezowy umieścić na talerzu (nie zdejmując papierowej opaski). Posmarować go 1/3 kremu, nakryć kolejnym i tak do wyczerpania kremu. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem usunąć opaski i dowolnie udekorować - lub nie.

Komentarze do przepisu (4)

Ewaaa 26 grudnia 2013
super, muszę się rozejrzeć za takimi blatami..
limetka 26 grudnia 2013
SŁODZIUSI !
MEGI110278 26 grudnia 2013
Gdzie można kupić takie blaty bezowe ?
Lubię takie fajne,efektowne i szybkie niespodzianki ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • gotowe blaty bezowe o śr. 26cm 3szt.
  • miękkie masło 40 dag
  • ajerkoniak 350ml
Składniki