Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostrzegam bardzo słodki ale pyszny.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 830
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9226
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 830
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9226
Składniki
Dobrze ubić białka ze szcz. soli następnie dodawać po trochę cukier biały i cukier trzcinowy. Piana ma być szklista i dobrze ubita. Oddzielnie ubić śmietanę dodać śmitanfix, serek,kajmak oraz rozdrobnione orzechy i daktyle Wszystko delikatnie połączyć
Pianę wyłożyć na wycięte koła wstawić do nagrzanego piekarnika piec 5-10 min.w temp. 180-200 stopni /góra,dół/następnie zmniejszyć temperaturę do 120-140 stopni i piec 1,5 godz. Po tym czasie wyłączyć piekarnik ale bezę zostawić aż piekarnik będzie zimny. Beza ma się wysuszyć.Można ją przechować w suchym miejscu.
Połowę kremu wyłożyć na 1 blat przykryć drugim, zostawić trochę kremu na wierzch torcika udekorować wg. własnego pomysłu. SMACZNEGO