Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Upiec biszkopty, przekroić na 2 części, nasączyć winem.
Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W szklance mleka roztrzepać żółtka i mąkę, wlać do gotującego się mleka, chwilkę gotować. Margarynę utrzeć na puszystą masę, przestudzony budyń dodawać po łyżce do utartej margaryny. Na koniec dodać olejek migdałowy. Można dodać niewielką ilość spirytusu ok 1 łyżkę stołową(będzie lepsze).Do 1/4 masy dodać kakao, do kolejnej 1/4 części białej masy dodać pokrojoną białą czekoladę.
Przełożyć ciasto w następujący sposób: Biszkopt ciemny- powidła- biszkopt jasny- biała masa z czekoladą- biszkopt ciemny- masa kakaowa- biszkopt jasny. Cały tort posmarować białą masą. Do masy dodać barwnika, napełnić szprycę, udekorować tort( ja użyłam końcówki z gwiazdką), posypać kolorowa posypką.