Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeźwiająca słodycz...
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2067
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2067
Składniki
ciasto: tortownice (srednica 26cm) nasmarowac maslem i wysypac mąką, masło ubic z cukrem (pudrem), waniliowym i cynamonem, osobno ubic białka z cukrem (kryształem) na sztywno ale tak bardzo bardzo :) i wymieszac z suchymi składnikami (mak i mielone bądz siekane orzech) i obie masy delikatnie wymieszac ja dodaje odrobine proszku do pieczenia i piec w 175 *C przez ok 40 minut
krem: śmietanke ubic z cukrem, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną na sztywno i dodac ser
galaretka: maliny zmiksowac, przetrzec przez sitko, wymieszac z cukrem i rozpuszczona żelatyną
na wystudzone ciasto wyłożyć krem szczelnie wypełniając boki tortownicy i wylac po łyżce maliny zostawic najlepiej na noc w lodówce
Smacznego :):):):)