Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki torcik do kawki
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 438
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1290
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 55
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 438
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1290
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 55
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Dodać 2 gorzkie czekolady (200 g) połamane na kosteczki i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia. W oddzielnej misce zmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem, zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę. Dodać mąkę i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na równe trzy części i wyłożyć jedną część na tortownicę obłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec każdy z blatów około 20-25 min. Wystudzone blaty przekładać ubitą śmietanką z mascarpone. Udekorować truskawkami.