Tarta ze szpinakiem i serem typu feta

Tarta ze szpinakiem i serem typu feta
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ziembulka
wyśmienita na ciepło jak również na zimno :) znika w mgnieniu oka !

Składniki

  • mrożony szpinak 1 opakowanie
  • 3 ząbki czosnku
  • ser typu feta 270 gram
  • ciasto francuskie [opakowanie]
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • ser starty na dużych oczkach do posypania na wierzch

Przygotowanie

  1. Szpinak rozdrabniamy, podsmażamy na maśle, dodajemy pieprz, czosnek. Gdy już dobrze się usmaży dodajemy ser typu feta[ser jest słony więc ja daję tylko odrobinę soli, najpierw próbuję]. Podsmażamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Studzimy.

  2. Formę do tarty smarujemy oliwą, wylepiamy blaszkę do tarty. Nakuwamy widelcem żeby ciasto zbytnio nie urosło.

  3. Wykładamy zimny farsz, jajka mieszamy z mlekiem. Wlewamy na całość. posypujemy serem. Pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 07 marca 2014
pycha....
BEATA1978 08 marca 2014
Pyszności. Przepis zabieram :)
Składniki
  • mrożony szpinak 1 opakowanie
  • 3 ząbki czosnku
  • ser typu feta 270 gram
  • ciasto francuskie [opakowanie]
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • ser starty na dużych oczkach do posypania na wierzch
Składniki