Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 431
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1280
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 431
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1280
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Z maki, masla i wody zagniesc kruche ciasto i wlozyc do lodowki na min. 30 minut.
Soczewice przeplukac woda i wlozyc do garnka, zalac bulionem i gotowac 15 minut. Nastepnie odsaczyc, doprawic przyprawa curry, pieprzem, chilli i kolendra. Dodac roztrzepane jajka i wymieszac.
Ciasto rozwalkowac, wylozyc nim forme do tart i podpiec ok 20 min. w temp 190 stopni.
Na podpieczone ciasto wylac mase soczewicowa. Na wierzch ulozyc pokrojone w plastry pieczarki oraz starty ser. Wlozyc do piekarnika i piec 30 minut.