Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto i delikatna owocowa pianka. Truskawki można zamienić na inne sezonowe owoce
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Ciasto : Mąkę i puder przesiewamy, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, siekamy i dodajemy jajko lub żółtka. Szybko zagniatamy ciasto i chowamy na 1 godzinę do lodówki, lub na ok. 30 minut do zamrażarki. Formę na tarte wykładamy papierem (wycinamy kółko z papieru) Ciasto wałkujemy, wylepiamy aż po same brzegi. Nakłuwamy i pieczemy w 190 st. C aż do zarumienienia ciasta (ok. 20-30 minut) Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, gdy przestygnie ubijamy mleczko aż się zapieni. Wlewamy galaretkę i chwilkę miksujemy. Na tarte układamy pokrojone na mniejsze części truskawki, zalewamy tężejącą pianką (troszkę jej zostanie ;) Chowamy do lodówki. Dekorujemy :)