Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1305
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1305
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Mąkę,masło,sól zagnieść dodając kilka łyżek zimnej wody.Chłodzić godzinę.Brokuł bodzielić na różyczki,blanszować w osolonym wrzątku przez 5 minut,osączyc.
Ciasto rozwałkować,wyłożyć nim spód i boki formy na tartę o średnicy 26cm.Przykryć papierem do pieczenia ,obciążyć ziarnami fasoli lub ryżu. Piec 10min.w temp.200 stopni,papier z ziarnami usunąć,dopiekać jeszcze 15 minut.Wystudzić.
Brokuły i szynkę wyłożyć na podpieczony spód.Jajka ubić ze śmietaną,dodać ser,musztardę i oregano.Doprawić solą ipieprzem.Masą zalać brokuły i szynkę.Piec 45-50 minut w 180 stopniach.