Tagliatelle z warzywami

Tagliatelle z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Lekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym targu. Same pyszności.

Składniki

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 500 g bobu
  • 500 g pomidorów malinowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 garść bazylii
  • 1 garść natki pietruszki
  • cukier
  • parmezan
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy przez 30 min. Studzimy, obieramy.
    Makaron gotujemy al’ dente.
    Posiekany czosnek lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory, obrany bób.
    Zioła również siekamy, dodajemy do sosu, podlewamy szklanką wody. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.Zagotowujemy.
    Makaron dodajemy do sosu, dokładnie łączymy.

    Podajemy ze świeżo startym parmezanem.

Komentarze do przepisu (5)

SlodkoSlodka83 18 czerwca
Wygląda pysznie :-)
KulinarnaChwila 18 czerwca
Pyszotka:)
ciacho50 18 czerwca
Cudowne danie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 500 g bobu
  • 500 g pomidorów malinowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 garść bazylii
  • 1 garść natki pietruszki
  • cukier
  • parmezan
  • sól, pieprz
Składniki