Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne.Sos zrobilam na postawie przepisu z kuchni polskiej.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
sznycle posypać solą i pieprzem,otoczyc w mące i usmazyc na rumiano na 1 łyzce masła
namoczone i dobrze umyte grzyby zalac trzema szklankami wody ,dodac pokrojona na 4 części cebule i gotowac na niewielkim ogniu do miekkości grzybów
kiedy grzyby będą miekkie wyjąć cebulę a grzyby zemleć,do połowy wywaru grzybowego wlozyc usmazone sznycelki
sporzadzic zasmazkę z 1 łyzki masła i 1 łyzki mąki,nalezy uwazac aby nie zrumienic maki,wystarczy ,że straci smak surowizny
tak przygotowana zasmazkę rozprowadzić reszta wywaru grzybowego i śmietaną ,dodac do sznycli i chwilę pogotować
jdo sosu dodałam troszke swiezego koperku,a całość podałam z ziemniakami
zamiast cielęciny mozna sznycelki zrobic ze schabu