Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze tradycyjne sznycelki tyle, że z mięsa mielonego indyczego. Delikatne i aromatyczne, można podawać na obiad lub gorącą kolację.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
W małej misce namaczam w wodzie kajzerkę ok 5 minut . Cebulę kroję w drobną kostkę. W dużej misce mieszam mięso mielone, cebulę, jajko, odciśniętą z wody bułkę, przyprawy. Mieszam ręką tak aby powstała w miarę jednolita masa.. Z powstałej masy tworzę małe kulki, panieruję w buce tartej wysypanej na talerzu. Kładę na rozgrzanej patelni (oleju) i spłaszczam widelcem. Smażę z dwóch stron na złoto-brązowo ok 7-10 minut . Sznycelki są świetne zarówno z ziemniaczkami i surówkami i/lub z sosem pomidorowym. Smacznego