Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po prostu trzeba spróbowac!!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
przygotowanie marynaty : wyciskamy czosnek przez praskę do naczynia w którym będzie mięso, wygniatamy go z wegetą na gładka mase, dolewamy oliwę z oliwek, sos sojowy oraz wszystkie przyprawy, dokladnie mieszamy
piersi z kurczaka oczyszczamy, kroimy w dlugie paski , mieso umieszczamy na cała noc lub krócej gdy mamy mniej czasu, w lodówce.
Zamarynowane mieso nabijamy na szpilki do szaszłyków. Uwaga kurkuma barwi dłonie, prosze uzyc rekawiczek. pieczemy na grillu z jednej a potem z drugiej strony przez okolo 7minut lub dluzej w zaleznosci od upodobań. Palce lizać!!! Smacznego!!