Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szaszłyki z karkówki z dodatkiem pieczarek, cukinii, papryki i cebuli, opiekane na patelni i zapiekane w piekarniku. Równie dobrze mogą być przyrządzone na grillu. Polecam:)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 119
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 457
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 119
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 457
Składniki
Karkówkę kroimy w kostkę podobnej wielkości. Oprószamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką oraz czosnkiem granulowanym. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na połówki. Cukinię obieramy ze skórki /jeśli jest młoda i ma miękką skórkę nie musimy jej obierać/ i kroimy w grube pół plastry. Na szpatułki do szaszłyków nadziewamy na przemian kawałki mięsa i przygotowane warzywa. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy szaszłyki do czasu aż karkówka się zrumieni. Następnie szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Zapiekamy pod przykryciem do miękkości tj. przez ok. 30 min. - w zależności od wielkości kawałków mięsa. Przed podaniem szaszłyki możemy polać keczupem lub sosem czosnkowym.