Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki dość nietypowe, bo wyłącznie mięsne, w oryginalnej słodko-słonej marynacie. Wybrałam do nich mięso z udek kurczaka, bo jest mniej suche niż filety. Takie mięso można kupić w marketach, już pozbawione skórek i kości. Szaszłyki są delikatne w smaku, niezbyt wyraziste (co kojarzy się z zazwyczaj obficie obsypanymi przyprawami szaszłykami).
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 774
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 67
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 774
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso kroimy w niezbyt grubą kostkę. W misce mieszamy sos sojowy, miód, pieprz, paprykę i sezam. Łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy by marynata obtoczyła każdy kawałek.
Mięso nabijamy na patyczki do szaszłyka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut lub grillujemy na grillu.