Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34778
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34778
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia. Zrobić ciasto i włożyć do lodówki na około godzinę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z białek ubić sztywna pianę i połączyć z budyniem za pomocą miksera. Wyjąć ciasto 1/4 odłożyć na bok, z reszty rozwałkować placek i wyłożyć na blachę, na to starte jabłka, na jabłka budyń, a na budyń zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około 50 min w temp przez pierwsze 10 min 200 stopni, potem 170-180 stopni. Smacznego :).