Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka do kawki lub herbatki :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić żółtka z cukrem,cukrem waniliowym i śmietaną ubić na jednolitą masę do której dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę (u mnie wymiar 30x23) i piec w temp 180 st ok 15-20 min (tak by ciasto nabrało lekko złotego koloru) Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć ok 10 min z masłem.(Jeśli jabłka są kwaśne można dosłodzić,ja tego nie robiłam) Podsmażone jabłka rozłożyć równomiernie na gorącym cieście. Na jabłkach rozłożyć ubite na sztywno białka. Włożyć do piekarnika (180st) na ok 10-15 min tak by beza się zrumieniła. Smacznego:)