Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dekoracyjne pierniczki w sam raz do schrupania :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
Margarynę i miód rozpuścić w rondelku. Wystudzić.
Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, cukier, jajka, śmietanę, przyprawę do piernika, margarynę z miodem i skórkę z pomarańczy. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Stolnicę podsypać mąką, wyłożyć ciasto i rozwałkować na ok 0,5 cm.
Foremkami wycinać ciastka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180 st. ( termoobieg ) i piec ok 20-25 mim. Wystudzone ciastka dekorować wg uznania. Smacznego życzę :)