Świąteczna galantyna

Świąteczna galantyna
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Na serduszkach z jajami przepiórczymi

Składniki

Przygotowanie

  1. Do półtora litra zimnej wody dodałam obrane warzywa i przyprawy-oprócz natki i soli i dobrze opłukane serduszka. Serduszek na tym etapie nie trzeba obrabiać, same są chude, a tłuszczyk się wygotuje.
    Gotowałam całość godzinę.

  2. Nie wiem czemu w pierwsze okno nie mogłam wstawić zdjęcia, w podglądzie go nie widać

    Z rosołu zdjęłam nadmiar ok. a po doprawieniu solą i posypaniu natką zjadłam część rosołu z serduszkami.

  3. jaja przepiórcze ugotowałam na twardo- 3 minuty od momentu zagotowania. Jego połówki ułożyłam w filiżankach. jaja posypałam drobno pokrojoną marchewką z rosołu.

    Dodałam serduszka- prewencyjnie skróciłam "rurki".
    Odlałam pół litra rosołu i rozpuściłam w nim żelatynę.

    A teraz trzeba poczekać przez noc, aż galantyna ładnie się zetnie.
    Można przygotować dwa dni przed Świętami.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (36)

Docherro 14 marca
Świetne...uwielbiam podroby mniammmm:)
Nevermore 14 marca
Widzę, że jajka przepiórcze na topie ;D
Świetna zagrycha, nie tylko od święta :)
ElMar 14 marca
Ciekawy pomysł na galaretkę z serduszek:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki