Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Prosto i smacznie.

Składniki

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach.
    Natkę siekamy.
    Kukurydzę osączamy z zalewy.
    Śmietanę łączymy z majonezem, sosem, miodem.
    Wszystkie składniki (w tym kiełki) łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Chłodzimy.

Komentarze do przepisu (1)

Samo zdrowie.:)
Składniki
  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • sól, pieprz
Składniki