Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub dań z grilla
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy ją, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę, żeby zmiękła i zmniejszyła swoją objętość. Po upływie czasu solenia kapusty, odciskamy ją z nadmiaru wody.
Do kapusty ścieramy na tarce o grubych oczkach marchewkę, dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz koperek. Całość mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy majonez, śmietanę, cukier puder, sól (uważamy z ilością, gdyż kapusta była już solona), pieprz i sok z połowy cytryny. Przygotowanym sosem zalewamy surówkę i dokładnie mieszamy.