Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne ,tanie i od lat w zeszycie
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 72
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 134
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 72
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 134
Składniki
Mak opłukać zalać wrzątkiem pozostawić na nic.Przecedzić osączyć dobrze następnie zmielić 3x przez maszynkę.Do połowy ciepłego mleka w kruszyć drożdże ,rozetrzeć z łyżką cukru i mąki ,odstawić do wyrośnięcia
Następnie utrzeć żółtka z połową cukru dodać mąkę rozczyn sól i resztę mleka na końcu roztopioną połowę masła do ciasta wyrobić zostawić do wyrośnięcia
.Mak wymieszać z pozostałym cukrem ,olejkiem migdałowym i masłem ,połączyć z ubitą pianą .Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować ,posmarować masą zawinąć w rulon a następnie w papier do pieczenia przełożyć do formy do pieczenia pozostawić do wyrośnięcia . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piec około 1 godzinę .Udekorować wg uznania,.