Steki z selera posypane pestkami granatu i skwarkami z wędzonej szynki

Steki z selera posypane pestkami granatu i skwarkami z wędzonej szynki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Pyszne warzywne steki posypane chrupiącą sałatką.

Przygotowanie


  1. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku.

    Seler obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Dokładnie smarujemy marynatą. Pieczemy w 180 stopniach C około 15-20 minut.

    Sałatka: szynkę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na oleju. Skwarki z szynki mieszamy z ziarenkami granatu, posiekanymi orzechami i natką.

    Na talerze wykładamy upieczone plastry selera posypujemy je sałatką. Serwujemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 18 marca 2017
Pycha!
Składniki