Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki wołowe często u mnie goszczą ponieważ mąż je uwielbia,więc chciałam się podzielić z Wami jak ja je przygotowuje.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 73
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 229
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 158
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 73
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 229
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 158
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło i przesmażamy chwilkę,następnie dodajemy bulin drobiowy i pieprz w ziarnach.Gotujemy 2 min i na koniec dodajemy musztardę i również gotujemy chwilę.Sos mamy przygotowany więc zabieramy się za smażenie steków.
Steki wyjmujemy z lodówki minimum 1 godzinę przed smażeniem i osuszamy przy pomocy ręcznika. Nie doprawiam przed smażeniem solą ani pieprzem steków. Patelnie rozgrzewamy i dodajemy oliwę z oliwek i smażymy steki.Ja smażę w dwóch różnych czasach.: -pół krwisty 4 minuty z każdej strony -bardziej ścięty 5 minut z każdej strony(to taki dla mnie) Wszystko zależy od patelni, jeżeli macie bardzo dobrej jakości palenie grillową smażenie będzie nieco krótsze. Po usmażeniu odstawiamy steki najlepiej na drewnianą deskę i dajemy im odpocząć około 3-5 minut.Następnie solimy i pieprzymy po dwóch stronach, podajemy z sosem lub bez,u mnie dziś z sosem musztardowym. Smacznego!!!