Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-05-2012
Łosoś podany w ten sposób doskonale sprawdzi się na niedzielny obiad.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 519
...ale pyszny.
Odsłon: 551
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 32
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 519
...ale pyszny.
Odsłon: 551
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 32
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Składniki
Łososia dzielimy na dwa równe kawałki i marynujemy w oliwie z oliwek, rozmarynie z dodatkiem warzywka i soli. Odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Ziemniaki czyścimy, aby móc je ugotować w całości w mundurkach. W trakcie gotowania ziemniaków przygotowujemy farsz do ich zapiekania. W małej miseczce ucieramy masło z serkiem formage, serem żółtymi i czosnkiem. Po ugotowaniu prawie do miękkości wyjmujemy ziemniaki i nacinamy w kilku miejscach, tak jakbyśmy chcieli je pokroić w plasterki. Lekko solimy i nakładamy w powstałe przestrzenie wcześniej przygotowany farsz. Wstawiamy całość do piekarnika na ok 20 minut, aż ziemniaki złapią złotawy kolor.
Na rozgranej patelni (najlepiej grillowej) obsmażamy wcześniej zamarynowane kawałki łososia. Całość serwujemy z kawałeczkiem cytrynki.