Stek miodowo musztardowy

Stek miodowo musztardowy
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: szynszylka
Pomieszanie słodkiego miodu z ostrą musztardą daje bardzo ciekawy efekt.

Składniki

  • Stek wołowy, 2 szt
  • Miód spadziowy, 3 łyżki
  • Krem z gorczycy z miodem, 2 łyżki

Przygotowanie

  1. w misce mieszamy ze sobą miód i musztardę i do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso na ok 6 godzin

  2. na rozgrzanej teflonowej patelni układamy steki i polewamy całą marynatą, smażymy ok 4-5 minut na każdej stronie

  3. podajemy na talerzu polane sosem z patelni (na zdjęciu podane z purée a w zasadzie kremem z ziemniaków uzyskanym dzięki blenderowi)

  4. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (1)

wiola1100 02 marca 2010
ciekawe połączenie ,wypróbuje
Składniki
  • Stek wołowy, 2 szt
  • Miód spadziowy, 3 łyżki
  • Krem z gorczycy z miodem, 2 łyżki
Składniki