Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly dodatek nie tylko do dan sródziemnomorskich. Smakuje tez z maslem, albo sam, najlepiej jeszcze cieply.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 481
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9716
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 743
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 147
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 481
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9716
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 743
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 147
Składniki
Drozdze kruszymy, mieszamy z miodem i ok. 180 ml chlodnej wody. Dodajemy do przecedzonej maki wraz z oliwa i sola. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy przykryte w cieple miejsce na ok. godzine. Cukinie ucieramy na drobnej tarce a nastepnie mocno wyciskamy w scierce. Przyprawy drobno siekamy i dodajemy z cukinia do ciasta. Wszystko dokladnie mieszamy i odstawiamy ponownie w cieple miejsce.
Blache wykladamy papierem do pieczenia i formujemy na nim placek o grubosci ok. 1 cm. Pieczemy ok. 20-25 min. w temp. 230° C Po upieczeniu mozna chleb posmarowac oliwa z oliwek zmieszana z ziolami i sola morska. Chleb smakuje najlepiej jeszcze cieply.