Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, ładnie wyglądające, smaczne
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać cebulę i smażyć na małym ogniu przez ok. 5 minut, aż będzie miękka, ale nie brązowa. Dodać czosnek, pomidory, bazylię.
Smażyć na małym ogniu przez 10 min, aż pomidory zmiękną, następnie rozgnieść je delikatnie grzbietem drewnianej łyżki. Smażyć je dalej przez 20 min, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku, jeśli będzie potrzeba dodać cukier aby zneutralizować kwaśny smak pomidorów
w tym samym czasie zagotować duży garnek osolonej wody. Wrzucić spaghetti. gotować przez kolejne 10-12 min, mieszając co jakiś czas, aż będzie al dente
Odcedzić makaron, pozostawiając ok. 100 ml wody z gotowania. Zmieszać ja z kostką rosołową. Wrzucić spaghetti do sosu pomidorowego i wymieszać, dodać tyle przygotowanej wody, ile będzie potrzeba, by rozrzedzić sos. Podawać danie od razu, posypane startym parmezanem