Spaghetti z pietruszkowym pesto

Spaghetti z pietruszkowym pesto
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ErJot
Smaczne, tanie a przy tym ekspresowe danie - najdłużej trwa gotowanie makaronu:)

Składniki

  • natka pietruszki 1 pęczek
  • sok z cytryny ok. 3 łyżek
  • oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • makaron spaghetti 20 dag

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.
    Natkę pietruszki odrywamy z łodyżek, dodajemy sok z cytryny, czosnek, sól i oliwę z suszonych pomidorów /lub oliwę z oliwek lub inną ulubioną smakową/. Wszystko razem miksujemy blenderem.
    Pesto dodajemy do ugotowanego, odsączonego, ciepłego makaronu i mieszamy.
    Porcje nakładamy na talerz i dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (4)

bryssska 18 września
Muszę kiedyś wypróbować, pysznie się zapowiada ;-D
ErJot 18 września
Polecam:) Dla podkręcenia smaku można dodać natkę kolendry:)
basiliana 18 września
Bardzo smaczne połączenie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • sok z cytryny ok. 3 łyżek
  • oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • makaron spaghetti 20 dag
Składniki