Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie makaron spaghetti w sosie śmietanowym to jest przepis dla Was! Połączenie indyka w śmietanowo kremowym sosie z bazyliowym pesto oraz papryką tworzy niepowtarzalny smak i idealnie uzupełnia się z lekką nutą parmezanu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
• Bazylię obcinamy z krzaczka tak aby uzbierać około 30 gramów świeżych liści, które następnie dokładnie myjemy • Orzechy podsmażamy na suchej patelni aż się lekko zarumienią • W mikserze blendujemy razem: bazylię, orzechy, oliwę, czosnek oraz przyprawy • Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania • Paprykę kroimy na małe kawałki i lekko podpiekamy na suchej patelni • Następnie indyka kroimy na małe kawałki, polewamy olejem, posypujemy suszoną łagodną papryką oraz mąką kukurydzianą i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę • Po tym czasie smażymy indyka aż nabierze złotego koloru • W osobnym naczyniu podgrzewamy śmietankę 30% do której dodajemy pesto oraz paprykę i chwilę gotujemy • Na końcu do makaron łączymy z sosem, mieszamy, doprawiamy do smaku oraz dzielmy na porcje • Które posypujemy tartym serem oraz dekorujemy listkami bazylii