Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na curry z ciecierzycą i selerem konserwowym.
Smak wiosny!
Odsłon: 679
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 679
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
1. Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. 2. Odsączoną i opłukaną ciecierzycę podsmażyć z lekko odsączonym selerem oraz przyprawą curry. Dodać mleko sojowe, sól, cukier, zaprawę cytrynową i doprowadzić do wrzenia. 3. W ok. 3 łyżkach mleka sojowego rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i powoli wlewać na patelnię ciągle mieszając. W razie potrzeby dolać trochę mleka lub rozrobić więcej mąki do zagęszczenia sosu. Podawać z makaronem.