Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione sosy do grillowanego mięsa :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 165
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 165
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 42
Składniki
Twarożkowo-czosnkowy: Do serka dodajemy śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę oregano, sól, odrobinę pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
curry: Wszystkie składniki dokładnie, ręcznie miksujemy. Odstawiamy sos na godzinkę aby smaki się zintegrowały.
sos chrzanowy: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ręcznie, nie miksować blenderem, bo sos zrobi się rzadki. Odstawić na pół godziny do lodówki. Znakomicie komponuje się z mięsem, gotowanymi na twardo jajkami jak i pomidorami czy świeżym ogórkiem.
sos tatarski: Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę z musztardą, ucierać dalej dodając olej. Do gęstego sosu dodać drobno posiekane korniszony i grzybki oraz białka jajek. Dodać zieleninę i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać jako dodatek do mięs, ryb, sałatek.
Piątym dodatkiem są uniwersalne buraczki ćwikłowe z dodatkiem świeżo tartego chrzanu :)