Sos vinegrette ala andalmatiner

Sos vinegrette ala andalmatiner
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Receptura własna

Składniki

  • 3 łyżki octu balsamicznego z Modeny
  • 1 łyżka octu balsamicznego figowego
  • 6 łyżek oliwy extra vergine
  • spora szczypta soli morskiej
  • spora szczypta pieprzu czarnego świeżo mielonego
  • szczypta papryki ostrej wędzonej
  • 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę
  • szczypta suszonej natki pietruszki
  • szczypta ziół dalmatyńskich KOTANYI lub śródziemnomorskich
  • odrobina kwiatków lawendy

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki włóż do słoiczka.

    2. Zakręć dekielek.

    3. Potrząśnij kilkakrotnie i gotowe.

    4. Podawaj z sałatą.

Składniki
  • 3 łyżki octu balsamicznego z Modeny
  • 1 łyżka octu balsamicznego figowego
  • 6 łyżek oliwy extra vergine
  • spora szczypta soli morskiej
  • spora szczypta pieprzu czarnego świeżo mielonego
  • szczypta papryki ostrej wędzonej
  • 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę
  • szczypta suszonej natki pietruszki
  • szczypta ziół dalmatyńskich KOTANYI lub śródziemnomorskich
  • odrobina kwiatków lawendy
Składniki