Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos słodko - kwaśny a'la Uncle Ben's. Polecam
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory, marchew i paprykę w większą kostkę, pieczarki w plastry. Wszystko przełożyć do garnka i gotować ok. 1 godziny od czasu do czasu mieszając.
Dodać odsączone kukurydzę, pokrojonego w kostkę ananasa, pokrojony drobno czosnek oraz wszystkie przyprawy. Gotować ok. 5 min. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/2 szkl. soku z ananasa, wlać do sosu z warzywami, wymieszać, zagotować. Gorący sos przekładać w słoiki, zakręcić i odwrócić do góry nogami, po 20 min. odwrócić. Wystudzić. Gotowy sos można podawać z ryżem i z kurczakiem.
Smacznego :-)