Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do deserów, lodów, naleśników, panna cotty.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9688
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 704
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 125
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 91
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9688
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 704
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 125
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 91
Składniki
1. Maliny przełóż do rondelka. 2. Nakryj pokrywką i podgrzewaj, aż owoce się rozmrożą. 3. Dodaj cukier, sok z cytryny oraz ekstrakt z sycylijskiej pomarańczy. 4. Delikatnie wymieszaj. 5. Gdy się zagotuje odlej do szklanki sok (około 1/3 jej wysokości). 6. W soku rozprowadź skrobię ziemniaczaną. 7. Przelej do malin i zagotuj. 8. Gdy się zagotuje przetrzyj przez sito. 9. Pestki wyrzuć, a sos przelej do słoiczka. 10. Gotowe. 11. Smacznego. Podawaj do lodów, naleśników, panna cotty...