Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na letnie upały i tak samo dobre na chłodne zimowe wieczory. Dobry do wody i piwa czyli jak kto lubi !
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 325
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 161
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 325
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 161
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 53
Składniki
Wodę zagotowujemy i dodajemy do niej cukier. Kiedy się rozpuści dodajemy umyte, pozbawione szypułek truskawki. Dusimy przez 30 min na nie za dużym ogniu.
Odcedzamy truskawki z soku możemy wykorzystać je do dżemu bądź też jeśli lubimy możemy je zostawić. Sok przelewamy do butelek, jeśli chcemy go wykorzystać w niedługim czasie nie musimy wekować, jeśli tak dobrze jest wygotować butelki z sokiem na ciepło w garnku.