Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sok z pieczonej dyni i jabłka z korzennym przyprawami. bardzo rozgrzewający. idealny na zimno i na gorąco!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Dynię myję, kroję i oczyszczam. Zostawiam pestki. Układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zapiekam do miękkości /35-45 minut/. Studzę. Jabłko przepoławiam, usuwam gniazdo nasienne. Zapiekam z dynią tak 15-20 minut. Studzę.
Ostudzoną dynię kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera. Łyżeczką wyjmuję miąższ jabłkowy. Dodaję do dyni. Zalewam mlekiem. Dodaję ekstrakt. Przyprawiam. I blenduję. Do zmiksowania dokładnego. I wszystkiego.