Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, pachnące i pyszne i to wystarczy.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy sól, pieprz i zieloną pastę maggi. Mieszamy, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Potem mięso mieszamy z jajkiem roztrzepanym z sosem sojowym , dokładnie wyrabiamy. Na koniec wsypujemy płatki kukurydziane i wyrabiamy.
Z mięsa formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Kotlety smażymy kilka minut z każdej strony. Domowa pasta maggi. świeże listki lubczyku 120 g Sól morska ( lub inna )20 g olej rzepakowy lub oliwa 4 łyżki szczypta pieprzu ( opcjonalnie ) Lubczyk dokładnie opłucz, potem osusz papierowym ręcznikiem. Listki drobno pokrój, przesyp do robota kuchennego z ostrzem, dodaj sól, szczyptę pieprzu i olej. Miksuj aż powstanie dość gładka masa. Gotową maggi przełóż do wyparzonego słoiczka, zakręć i przechowuj w lodówce. Po pasty można dodać trochę cebuli, lub suszone grzyby.