Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy tylko chwilka abyśmy się mogli cieszyć smakiem pysznych i soczystych kotletów mielonych. Kotleciki idealne do obiadu, na kanapkę czy jako dodatek do sałatki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Tak przygotowaną dodajemy do mięsa mielonego razem z bułką tartą, jajkami, czosnkiem, majonezem, tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy zgrabne kotleciki, które pieczemy na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ale na średnim ogniu.
Kotleciki smażymy po kilka chwil tak aby z każdej strony nabrały pięknego brązowego koloru.
Podajemy na gorąco do obiadu lub z samą surówką albo na zimno jako dodatek na kanapkę. Smacznego !!!
;-D
;-)))